بهترین کتاب آزمون نظام مهندسی برق

 

در این مقاله بهترین کتاب آزمون نظام مهندسی برق در این مقاله معرفی شده است. برای موفقیت و قبولی در آزمون نظام مهندسی برق، نیاز به کتاب های کمک آموزشی جامع است که بتواند به داوطلبان برای موفقیت در آزمون کمک کند. با توجه به اینکه آزمون نظام مهندسی جروه باز است، ارزش و تاثیر کتاب در آن بسیار است. در این مقاله، معیارهای بهترین کتاب آزمون نظام مهندسی برق معرفی می شود.

1) ویژگی های بهترین کتاب آزمون نظام مهندسی برق

1-1) تاکتیک پذیری

آزمون نظام مهندسی برق منابع متنوع و مختلفی دارد و هر تیپ از منابع اصول و نحوه مطالعه خاصی دارد، پس کتاب آزمون نظام مهندسی برق نیز باید متناسب با ماهیت و اهمیت منبع مورد نظر تالیف شود. به عنوان مثال، اصول مطالعه مبحث 13 با مبحث 3 کاملا متفاوت است.

1-2) طبقه بندی

یکی از مهمترین ویژگی های بهترین کتاب آزمون نظام مهندسی برق، طبقه بندی موضوعی مفاهیم است، یعنی مطالب به صورت موضوعی دسته بندی شده و سوال مربوط به هر موضوع دقیقا در همان جا ارائه شود. چنین طبقه بندی باعث می شود که اولا در حین مطالعه، کاملا عمیق و دقیق یاد گرفته شود و در ثانی در جلسه آزمون جزوه باز نیز یافتن مطالب بسیار سریع و دقیق باشد.

1-3) پوشش سوالات

حتما بایستی کتاب آزمون نظام مهندسی برق برای اینکه ویژگی بهترین را داشته باشد، باید کل سوالات آزمون نظام مهندسی برق را از اولین دوره تا آخرین دوره، پوشش دهد. هر چند، فضای طرح سوال نسبت به سال های ابتدایی که آزمون برگزار می شد بسیار فرق کرده و منابع آزمون نیز، هم ویرایش شده و هم منابع جدید به آن اضافه شده اما باز هم برخی نکات و سوالات وجود دارد که بسیار کاربردی و تاثیر گذار است.

1-4) تفکیک

آزمون در سه صلاحیت طراحی، نظارت و اجرا برگزار می شود که بهترین کتاب آزمون نظام مهندسی برق، کتابیست که هم به صورت تفکیک شده برای هر سه صلاحیت به صورت مجزا باشد و هم برای داوطلبی که مایل به شرکت همزمان است، در داخل کتاب، سوالات هر صلاحیت را تفکیک شده داشته باشد.

1-5) به روز شده

طرح سوالات آزمون در هر دوره دستخوش تغییر می شود و از طرف دیگر، منابع اصلی آزمون نیز هر چند سال یک بار به روز رسانی شده و ویرایش جدیدی از آن ها منتشر می شود، پس یکی از ویژگی های بهترین کتاب آزمون نظام مهندسی برق، به روزرسانی آنهاست.

 

2) کتاب منابع تخصصی

2-1) معرفی منابع

دو مبحث بسیار مهم و کلیدی که در دسته بندی این مقاله جز منابع اصلی و تخصصی قرار می گیرد:

  • مبحث سیزدهم (طرح و اجرای تاسیسات برقی ساختمانها): ویرایش سال 95 (طراحی-نظارت)
  • مبحث پانزدهم (آسانسورها و پلکان‌ برقی): ویرایش سال 92 (طراحی-نظارت)

2-2) مشخصه های این منابع

تعداد پرسش هایی که از مبحث سیزدهم مطرح می شود بیش از مبحث پانزدهم بوده و معمولا این نسبت حدود 5برابر می باشد، البته باید توجه داشت که مبحث 15 مقررات ملی ساختمان در مقایسه با مبحث 13، حجم بسیار کمتری دارد.

2-3) بهترین کتاب

برای خرید بهترین کتاب آزمون نظام مهندسی برق برای منابع تخصصی، سه نکته کلیدی را باید مدنظر داشت:

الف) بخش هایی از این دو مبحث هستند که دارای اهمیت ویژه می باشند که باید با جزییات و دقت بیشتری مطالعه شود؛ این بخش ها عبارتند از:

مبحث 13: فصل 5، پیوست 1، فصل 7 و فصل 9

مبحث 15: بخش 15-2-6، بخش 15-2-2 و 15-1-2

مطالب این بخش ها باید به صورت طبقه بندی شده مطالعه شود.

ب) سایر بخش های نیز قابلیت طرح سوال را دارند و نباید به راحتی از آن ها گذشت اما به اندازه بخش های گفته شده مهم نیستند. برای این بخش ها، توصیه می شود که از «کلیدواژه» استفاده شود.

ج) برخی از پرسش های آزمون نظام مهندسی برق، زیر مجموعه مبحث 13 و 15 هستند اما در این دو منبع جزییات این پرسش ها به صورت کامل تشریح نشده است، این گروه از پرسش ها سخت ترین تیپ سوالات هستند و برای پاسخ داده به آنها بایستی پرسش های مشابهی که در سال های قبل طرح شده را استخراج کرده و به صورت کامل به آنها مسلط شد.

3) کتاب منابع عمومی

3-1) معرفی منابع

این منابع شامل 9 منبع زیر است:

  • نظام نامه اصول اخلاق حرفه ای: طراحی-نظارت
  • قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و آئین‌نامه‌های اجرائی آن: طراحی-نظارت
  • مبحث اول (تعاریف): طراحی-نظارت
  • بحث دوم (نظامات اداری): طراحی-نظارت
  • مبحث سوم (حفاظت ساختمانها در مقابل حریق): طراحی-نظارت
  • مبحث دوازدهم (ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا): فقط نظارت
  • مبحث نوزدهم (صرفه‌جوئی در مصرف انرژی): طراحی-نظارت
  • مبحث بیست و یکم (پدافند غیرعامل): طراحی-نظارت
  • مبحث بیست و دوم (مراقبت و نگهداری از ساختمانها): طراحی-نظارت

3-2) مشخصه های این منابع

این منابع همانطور که از نامشان پیداست، بین تمامی رشته های آزمون نظام مهندسی (عمران، معماری، مکانیک، برق، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک) مشترک بوده و قطعا متن این مباحث، سرفصل آزمون برق نبوده و از این رو، مطالعه کل صفحات این منابع (بیش از 800 صفحه) اشتباه است. حدود پانزده درصد پرسش های آزمون نظام مهندسی برق را اختصاص می دهند. ساده ترین تیپ پرسش های آزمون، همین سوالات منابع عمومی هستند. 

3-3) بهترین کتاب

دو اصل مهم برای تهیه بهترین کتاب آزمون نظام مهندسی برق برای منابع عمومی:

الف) خلاصه نویسی: گفته شده که این منابع بین رشته های مختلف آزمون نظام مهندسی مشترک است، پس بهترین کتاب باید قسمتهای برقی این منابع را با پرسش های طبقه بندی شده، در بر داشته باشد.

ب) کلیدواژه: بعد از خلاصه سازی، راهکار بعدی استفاده از کتاب کلیدواژه است که مهمترین کلمات این مباحث به صورت بهینه و هدفمند استخراج شده و از آن در جلسه آزمون نظام مهندسی برق استفاده شود.

4) کتاب منابع فرعی

4-1) معرفی منابع

  • کتاب راهنمای طراحی و اجرای تاسیسات برقی (راهنمای مبحث 13): طراحی-نظارت
  • نشریه 110-1 و 110-2 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور: طراحی-نظارت

4-2) مشخصه های این منابع

حدود 10? سوالات آزمون، مربوط به منابع فرعی است. نشریه 110 در آزمون نظارت و راهنمای مبحث 13، در آزمون طراحی اهمیت ویژه ای دارد. هرچند از تمام صفحات این منابع (بیش از 1500 صفحه) امکان طرح سوال وجود دارد، اما نیاز به مطالعه تمامی صفحات نیست. برای دریافت پاسخنامه تشریحی رایگان آزمون ها، کلمه «پاسخنامه» را به 09120223724 واتساپ کنید.

4-3) بهترین کتاب

برای داشتن بهترین کتاب برای این منابع، دو ویژگی مهم را مدنظر قرار داشته باشید:

الف) خلاصه نویسی: این منابع دارای حجم بسیار بالایی بوده که قسمت هایی از آن که قبلا در آزمون مطرح شده، دارای اهمیت بشتری است . داوطلب باید با استخراج این بخش را همراه با پرسش ها به صورت طبقه بندی شده مطالعه کند.

ب) استفاده کلیدواژه: با توجه به حجم بالای این منابع، حتما باید از یک کلیدواژه استاندارد برای پاسخ به سوالات استخراج شده از قسمتهای مهمی که در بند الف توضیح داده شده استفاده کرد.